Ναταλία Παπανικολάου

Αντικείμενο

Η Ναταλία Παπανικολάου είναι Δικηγόρος Αθηνών με συμβουλευτική και δικαστηριακή εμπειρία σε υποθέσεις Ποινικού Δικαίου (αδικήματα οικονομικής φύσης και αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, Δίκαιο Εκτέλεσης Ποινών), Εμπορικού Δικαίου (σύσταση, λύση εταιριών, χρηματιστηριακές εταιρίες) και Διοικητικού Δικαίου (ενστάσεις, προσφυγές, αιτήσεις αναστολής, αγωγές κατά του Δημοσίου).

Γλώσσες Εργασίας της: Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ελληνικά.

Εργασιακή Εμπειρία

Η πρακτική της άσκηση είχε έμφαση στο Ποινικό Δίκαιο, ενώ έχει συνεργαστεί με δικηγορικά γραφεία, με ιδιαίτερο αντικείμενο ενασχόλησης το δίκαιο αυτό (Δικηγορικό Γραφείο Γ. Παπαϊωάννου και Συνεργατών, Δικηγορικό Γραφείο Ι. Σοφός και Συνεργάτες).

Σπουδές/Δημοσιεύσεις

Η Ναταλία Παπανικολάου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκεσης από τον Τομέα Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κατεύθυνση Εγκληματολογική). Είναι Υποψήφια διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε Ωρομίσθια Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια διπλής απασχόλησης (ποινικής - εγκληματολογικής) στον Τομέα Ποινικών Επιστημών Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών για τα ακαδημαϊκά έτη 2004-2005, 2005-2006 και 2006-2007 και μέλος του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φεβρουάριος 2000 - Φεβρουάριος 2007).

Έχει συμμετάσχει σε έρευνες του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά νομικά περιοδικά.